vineri, 16 decembrie 2016

Două zile - trei realizări frumoase

Parlamentul a votat astăzi amendamentul cu privire la majorarea normei alimentare pentru instituțiile preșcolare. Este vorba despre un amendament, pe care l-am făcut în regim de urgență, la proiectul de lege pentru modificarea Legii bugetului pentru anul 2017.

Astfel, începând din anul 2017, suma zilnică pentru hrana unui copil din grădinițe va constitui 21 de lei, cu 4 lei mai mult decât este în prezent.
Iar din anul 2018 această sumă va constitui 24 de lei.

Din cauza majorării prețurilor și devalorizării valutei naționale era necesar de a majora norma de alimentare pentru instituțiile preșcolare, cu scopul îmbunătățirii alimentației copiilor.
În acest fel sperăm să reducem gradul de utilizare a produselor de proastă calitate, livrate uneori în grădinițele din țară.

Un alt punct din amendamentul meu are tangență cu sportul, unul din domeniile importante ale unei națiuni. Ca o paranteză: păcat că mulți nu înțeleg importanța sportului și a modului sănătos de viață… Dar acesta este un subiect aparte, la care voi mai reveni.

Cum spuneam, la ședința Parlamentului de azi a fost aprobată și alocarea sumei de 4,8 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de construcție și finalizare a complexului sportiv destinat desfășurării activităților curriculare la Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă”. Construcția centrului sportiv a început în anul 2002. Până în prezent au fost valorificate în acest scop surse financiare în sumă de 7,89 milioane lei, dintre care 5,81 milioane lei din sursele mijloacelor speciale proprii, iar 2,08 milioane din mijloacele bugetare de stat.

Suma care a fost aprobată astăzi de Parlament înseamnă finisarea unei lucrări costisitoare, care, altfel, ar fi riscat să deterioreze sau și mai rău, să rămână în paragină, la fel ca alte multe construcții ale edificiilor sportive începute pe timpuri, dar care n-au mai fost duse la bun sfârșit.  


Mă bucur că propunerile mele au fost susținute de colegii din Parlament, mai ales după ce și ieri, în ședința parlamentară s-a votat proiectul de lege care interzice utilizarea terenurilor sportive în alte scopuri decât cele prevăzute documental.