miercuri, 25 aprilie 2018

De ce a fost scandal azi la ședința Comisiei Parlamentare


Revin cu problema de la AGEPI și anume cu ilegalitățile pe care le comite directoarea Agenției, Lilia Bolocan. Da, trăim în Moldova și, deși s-a scurs deja o jumătate de an de când aceasta este cercetată penal, Bolocan își continuă activitatea bine-mersi în fruntea AGEPI.

Mai bine zis inactivitatea, pentru că de o jumătate de an AGEPI încă n-a desemnat nicio Asociație care să colecteze fondurile pentru drepturile de autor ale oamenilor de creație, ceea ce contravine Legislației, ba chiar o încalcă flagrant.

De ce? E simplu. Este vorba despre încă un atac raider la Asociațiile afiliate AGEPI, cu scopul de a crea propria Asociație, una monopolistă, care să impună propriile reguli și care să colecteze selectiv taxele de autor de la companii, în funcție de interese politice ori personale. Așa ceva în Europa există doar în Belarus…

Ca o paranteză, să nu uităm că tot scandalul a pornit de la faptul că Lilia Bolocan i-a somat pe reprezentanții Asociației Copiright să înceteze colectarea taxelor de autor de la Compania Moldcell…

Mai multe detalii găsiți AICI și AICI.

Astăzi în cadrul ședinței Comisiei Parlamentare am cerut ca AGEPI să reea de urgență activitatea de colectare a drepturilor de autor și să vină cu o explicație la următoarea ședință vizavi de încălcările legale comise de o Agenție de Stat.
 
Și ar fi bine ca anume directoarea AGEPI să ne onoreze cu prezența, pentru că o tot așteptăm de o jumătate de an, și să ne explice de ce Agenția pe care o conduce nu-și exercită atribuțiile.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu