marți, 14 noiembrie 2017

Directoarea AGEPI cere ”raslabon” pentru Moldcell…

Bolocan Lilia, director AGEPI
Pentru că a cerut ”raslabon” pentru o firmă, indirect, prin intermediul subalternului de la FISC, Filat a fost demis din funcția de Premier. Ne amintim de acele interceptări telefonice, dialogul dintre Vicol și Filat.

Păi ceea ce s-a întâmplat recent cu AN ”Copyright” este mult mai grav. Însăși directoarea AGEPI, Lilia Bolocan, care ar trebui în mod normal să se ocupe de apărarea drepturilor de autor, îi amenință pe cei de la Copyright cu retragerea licenței, în cazul în care Copyright nu va renunța la procesul de judecată intentat companiei Moldcell. Asta după ce operatorul de telefonie mobilă a refuzat să achite acele maxim 3% din veniturile pe care le au în urma vânzării aparatelor auditive, prevăzute conform Legii.

Personal văd aici nu doar lipsă de profesionalism, dar un pronunțat trafic de influiența, cu miros de cașcaval violet de la doamna directoare a AGEPI.

Când cei de la Copyright au făcut aceste dezvăluiri, în minutul următor șefa de la AGEPI trebuia să-și dea demisia (ori prim-ministrul să o dea afară), iar organele abilitate să deschidă un dosar penal pentru trafic de influență.

Cum asta nu s-a întâmplat, în calitate de deputat voi cere oficial explicație de la cele 2 organe de stat, AGEPI și Procuratură.