miercuri, 26 iunie 2019

Afacerea de familie AGEPI. În atenția Procuraturii


 Lilia Bolocan, directorul AGEPI și-a angajat la serviciu cele 2 surori și un cumnat. Rude de gradul 1, care primesc prime lunare de zeci de mii de lei. Despre toate acestea am aflat recent, după o nouă conferință de presă organizată de interpreți și compozitori, care cer demisia directorului AGEPI.

Așadar, cele 2 surori angajate de directorul AGEPI în cadrul instituției pe care o administreză se numesc Tatiana Rusu și Cristina Mocanu. Ambele au fost angajate în calitate de consultant principal. La fel, Lilia Bolocan și-a angajat la AGEPI cumnatul, Sergiu Rusu. Lucrătorii instituției spun că acestea nu sunt singurele rude angajate de directorul AGEPI. 

”Așa cuibar de neamuri nicăieri cred ca nu-i”, mi-a scris ieri soțul unei angajate. (Vezi foto alăturat)

Cine este Lilia Bolocan și de ce tace procuratura?

Lilia Bolocan este fost membru PLDM, care a părăsit partidul împreună cu Iurie Leancă. A fost protejată de Simplul prim-ministru ani buni.

În urmă cu 2 ani a fost protagonista unui scandal imens, în care directorul AGEPI, Lilia Bolocan, în loc să se ocupe de apărarea drepturilor de autor, îi amenința pe reprezentanții unei Asociații de artiști cu retragerea licenței, în cazul în care aceștia nu vor renunța la procesul de judecată intentat companiei Moldcell. Compozitorul Liviu Știrbu a înregistrat dialogul și l-a făcut public. Vezi detalii AICI.   

Atunci, Lilia Bolocan a spus că interesul ei este să apere businessul moldovenesc… Un exemplu cras de trafic de influiență, cu miros de cașcaval violet de la doamna director AGEPI.

Am făcut atunci o interpelare la Procuratură vizavi de acțiunile ilegale intreprinse de ea. Detalii AICI.  

În răspunsul de la Procuratura Anticorupție se spunea că pe numele directoarei Lilia Bolocan a fost intentat un dosar penal pe faptul săvârșirii infracțiunii prevăzute în articolul 327, aliniatul 1.
Abuzul de putere sau abuzul de serviciu
    (1) Folosirea intenţionată de către o persoană publică a situaţiei de serviciu, soldate cu daune în proporţii mari intereselor publice sau drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice sau juridice. Vezi răspunsul PA AICI.  

Bolocan, salariu de 79.000 de lei pe lună
M-a mirat faptul că Guvernul Filip n-a avut nicio reacție la acest caz...

Personal, am cerut ca doamna Bolocan să fie audiată de către
Comisia cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media. Chemată de câteva ori la Comisia parlamentară, aceasta a refuzat să se prezinte, iar președintele comisiei i-a luat apărarea de fiecare dată.  

Eu sper ca măcar acum, după ce au apărut noi dezvăluiri despre activitatea ilegală a directorului AGEPI, Lilia Bolocan, procuratura să aplice legea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu