marți, 7 aprilie 2015

Cine își vinde neamul?



Proiectul de lege votat de PD+PCRM+PSRM, referitor la acordarea statutului de raion național-cultural pentru Taraclia, se încadrează perfect în planurile Moscovei de a federaliza Republica Moldova.

Acest vot în prima lectură confirmă acțiunile rușilor întreprinse în Ucraina, unde își doresc crearea Republicii Autonome Basarabia. O astfel de structură teritorială ar urma să fie subiect al federației și să decidă vectorul politic al țării. Dorința de acordare a statutului de federație este unul cinic, în condițiile în care pe aceste teritorii locuiesc preponderent ucraineni în Ucraina și români în Moldova.

Repet: prin crearea acestor teritorii autonome, Moscova vrea să dicteze majorității vectorul politic al întregii țări.

Acum îi întreb pe Diacov și pe Lupu, care au susținut cu înverșunare acest proiect de lege: ale cui intersese apără ei în Republica Moldova? Să aibă oare Voronin dreptate când a spus că l-a delegat pe Marian Ilici în PD? Mai ales că această mișcare își găsește logica în evenimentele politice din aprilie 2009.

În 2009 era clară opțiunea societății: dorea să scape de comuniști. Opțiunea pro-europeană era atunci aproape de 60%, fapt pe care l-a înțeles și Voronin. Tocmai de asta și-a infiltrat oamenii săi în alte partide: pentru a stopa această pornire spre Europa.

Ajungând la guvernare, agenții Moscovei au discreditat tot pentru ce au luptat tinerii la 7 aprilie. Hoțiile sunt atât de mari și de evidente, încât oamenii se întreabă, pe bună dreptate, ”oare pentru asta am luptat? Acestea sunt valorile europene?”. De aceea acordarea statutului de autonomie Taracliei, în tot acest haos, nu mai miră pe nimeni.

De asta trebuie să fim atenți. Moscova nu doarme. Iar noi trebuie să stopăm înrobirea noastră.

Acordând statut de raion național-cultural Taracliei, ce vom face cu satele românești de acolo?

Din națiune majoritară românii din Taraclia vor deveni minoritate la ei acasa! După ce au fost deportați de comuniști, îi mai deportăm și noi încă o dată?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu